Wintersport 2018

Vorige week ben ik op wintersport geweest, van zondag 11 maart tot en met zondag 18 maart. Dit jaar was mijn tweede keer op wintersport en dit keer ging ik met zeven vrienden. Ik had er onwijs veel zin in. We gingen naar Gerlos in het gebied Tirol in Oostenrijk.

Impressie wintersport

Aller eerst zal ik een aantal foto’s laten zien van de wintersport, een kleine impressie.

Periode

Wij zijn dit keer in maart geweest. Opzich best laat zou je zeggen. Maar het heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het een stuk goedkoper, aangezien het hoogseizoen over is. Het scheelt echt enorm. Verder is het een stuk rustiger op de piste. De mensen die afhankelijk zijn van de voorjaarsvakantie zijn natuurlijk al geweest.

Het nadeel is de sneeuwconditie. Toen wij er waren was het iedere dag in het dal een aantal graden boven nul. Wel echt heerlijk die zon! Dit betekend natuurlijk dat de sneeuw ging dooien. Ik moet zeggen dat je er in de ochtend sowieso geen last van had. Dan waren de pistes echt heel fijn. In de middag werden de pistes richting het dal wat minder van kwaliteit en werd de sneeuw een beetje slush. Op de hoger gelegen pistes had je er geen last van, dus we konden de hele dag door heerlijk van de pistes af gaan.

Verblijf

Wij verbleven in een heerlijk appartementen/hotelcomplex, hotel Alpenhof. Dit complex bestond uit diverse hotelkamers en appartementen. Wij hadden een 7-persoons appartement. We hadden 3 slaapkamers, een bed in de woonkamer en twee badkamers. En weet je wat het mooie was? Er zat in het hotel gewoon een zwembad, mét glijbaan. Ook waren er meerdere sauna’s aanwezig en buiten een jaccuzi. Dat is toch heerlijk ontspannen na het snowboarden of skiën? Oké, soms was het hele complex een beetje een doolhof, omdat het erg groot was, maar dit was gewoon even wennen en je had alles wat je nodig had.

Pistes

Om bij de gondels te komen moesten we ca. 500 meter lopen. Dit was echt niet ver. Ook kon je een gratis skibus pakken welke voor de deur van het hotel stopte. Met deze bus kon je ook bij de andere gebieden komen. Aangezien onze groep alle niveau’s had wat betreft het skiën en snowboarden was het fijn dat wij naar een gebied gingen wat ook voor alle niveaus aantrekkelijk was. Dit gebied was dat dan ook zeker! Zelf sowboard ik altijd op de blauwe pistes en zo nu en dan pak ik een rode piste. Voor mij waren er dus genoeg mooie pistes waar ik vanaf kon gaan. Het leuke was dat de blauwe pistes hoog in de bergen lagen, waardoor ik veel van het gebied kon zien. Dat is wat anders dan een gebied waar de blauwe pistes voornamelijk in het dal liggen. Dit had ik afgelopen jaar bijvoorbeeld. Op de pistes is ook genoeg te doen. Je hebt fotopunten, snelheidsbanen en parcours. Tijdens deze snelheidsbenen en parcours werd je dan ook gefilmd wat je later terug kon kijken via het internet. Ook kon je met je skipasnummer terug zien op welke dag je in welke liften je bent geweest en hoe vaak.

Après-Ski

Veel mensen kennen Gerlos van twee verschillende Après-Ski bars. Seppi’s en de Chin Chin. Ik moet zeggen dat ik helaas niet naar Seppi’s geweest ben. Deze bar ligt op de piste. Bij de Chin Chin zijn we wel geweest. De welbekende Nederlandse Après-Ski bar. Waar overal om je heen Nederlandse plaatsnaambordjes hangen én waar het personeel gewoon Nederlands is. Maar een echt hele gezellige en leuke bar. Tegen de avond aan is het alleen wel erg druk.

Little Londen was ook erg gezellig. Een ondergrondse bar waar Live piano gespeeld werd, leuk!

Rodelen

We zijn ook een avond gaan rodelen, dit kon je boeken via een vrouw van TUI. Zij had een intro verhaal verteld bij aankomst. Ik had hier hoge verwachtigen van. Leuk zeg met een slee de rodelbaan af. Helaas was dit iets minder leuk. De vrouw die het vanuit TUI organiseerde zei dat je een twee-persoons slee kreeg. Mocht je alleen willen kon je tegen betaling een extra slee krijgen. Zonder hier al te veel over na te denken besloten we met zijn tweeën te gaan op een slee. Helaas lag de rodelbaan in een laag gebied en waren de sneeuwcondities dramatisch. Je zakte continue met je slee weg in de sneeuw en kwam amper vooruit. Ook was het nog erg krap met zijn tweeën op een slee. En ja de vrouw van TUI, die alleen een slee had, haalde ons lachend in terwijl wij keer op keer onze slee uit de sneeuw moesten trekken. Jammer zeg, had ze best even mogen vertellen. Voor de volgende keer? Neem alleen een slee!

Eten

Wij hadden het geluk dat een van onze vrienden iedere dag een heerlijk ontbijt voor ons klaarmaakte. Van gekookte eieren tot roerei en van stokbrood met kaas/ham tot berlinerbollen en croissants. Dat was lekker wakker worden. Een klein stuk van het hotel vandaan had je een supermarkt SPAR. Niet heel groot, maar je had er wel alles wat je nodig had. In de middag aten wij meestal op de piste. Soms namen wij wel broodjes mee en kochten we iets kleins, zoals een Apfelstrudel. En de andere keer aten we het welbekende kaiserschmarren of bijvoorbeeld patat met curryworst.

In de avond hebben wij het ook verdeeld. We hebben vier dagen zelf gekookt. Nasi, Pasta Carbonara, Risotto en Pannenkoeken. De andere dagen zijn we uit eten geweest. We hebben twee keer gegeten bij restaurant Sportalm Pizzeria Restaurant. Het eten was hier heel goed en je kon er eigenlijk alles eten wat je wilde, Pizza, Schnitzels en noem maar op. Het was hier niet zo druk, waardoor je het idee had dat je lekker uit eten was. Ook zijn we een avond naar de Milchbar geweest. Dit is echt zo’n restaurant waar de mensen in de rij staan en wachten op een plekje. Waarschijnlijk ook omdat hij echt naast de Chin Chin was gevestigd. Wij waren er al vroeg om een drankje vooraf te doen, dus hoefden wij gelukkig niet te wachten. Ook hier was het eten erg lekker en er hing zo’n leuke Oostenrijkse sfeer.

Wat heb ik genoten tijdens deze vakantie. Het was een wintersport om nooit meer te vergeten. Het hotel was echt fijn, de omgeving super gezellig en het hele skigebied ook zeker een aanrader. Gaan jullie wel eens op wintersport? Zo ja, welke gebieden zou je zeker aanraden?

4 reacties

  1. Hallo Deborah….leuk artikel…wintersport is zoooo gaaaf….

  2. Sarah Knuistingh Neven

    Super leuk verhaal weer! En weer een mooie ervaring erbij! Gelukkig heelhuids thuis gekomen en lekker genoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.