Review Watertuin

Ben je ook van plan om uit eten te gaan op je verjaardag? Ga dan naar de Watertuin. Hier eet én drink je namelijk helemaal gratis als je jarig bent! 31  mei was ik zelf jarig en daarom heb ik een bezoek gebracht aan de Watertuin. Lees je mee?

Locatie

Er zijn 5 Watertuin Restaurants in Nederland, gevestigd in Zuid-Holland en Zeeland. Naaldwijk, Bergen op Zoom, Spijkenisse, Schiedam en Hendrik-Ido-Ambacht. Zelf ben ik naar de locatie in Schiedam geweest. Er was genoeg parkeerplek dus dat was fijn.

Concept

Wateruin is een All-inclusive restaurant, maar dan net anders. Je moet namelijk van te voren aangeven hoelang je blijft en hier betaal je dan ook naar. Het klinkt best gek, dat vonden wij ook, maar is dat misschien gewenning? Wanneer je reserveert of bij de ontvangstbalie incheckt geef je dus door of je 1, 1½ , 2, 2½ , 3, 3½ of 4 uur gaat eten. Wij vonden het lastig inschatten. Wij besloten om voor de 1½ uur te gaan, we waren tenslotte maar met zijn tweeën. Na het inchecken krijg je een bonnetje waar je eindtijd op staat. Als je jarig bent mag dus gratis eten en drinken. De voorwaarden is dat je écht jarig moet zijn, je dit kunt aantonen met een ID-bewijs én dat je met minimaal twee personen bent. Check, check en check!

Sfeer

Na het inchecken kregen wij door een van de mederwerkers een rondleiding door het restaurant. Hij liet zien waar we alles konden halen qua eten en wat er allemaal was, waar je het drinken kan pakken en hij bracht ons naar onze tafel. Wij gingen eten om half 6, dus het was nog rustig. Rond half 7/7 uur werd het een stuk drukker.

Het restaurant zag er echt heel netjes en mooi uit. Net als vele restaurant komt hier ook het hout, gecombineerd met zwart in terug. Erg mooi! Op de foto’s hieronder zie je een impressie van de locatie. Wat ik wel jammer vond was dat de naam ‘Watertuin’ niet erg terug komt in het restaurant. Buiten hebben ze een klein ‘watertje’, maar bijvoorbeeld in Naaldwijk is er een echte watertuin te vinden in het restaurant. Van buiten was het restaurant ook erg mooi en voor de kinderen is er een speeltuin buiten.

Menu

Het menu is heel breedschalig. Als voorgerecht kan je brood met smeersels pakken, twee soorten soep, diverse salades, koude pasta’s, zalm, carpaccio en nog veel meer! Een kleine impressie wat wij aten als voorgerecht zie je op de foto’s. Dit was erg lekker!

Als hoofdgerecht heb je ook veel keuze. Je kan wokken of grillen en diverse warme gerechten pakken. Het is niet allemaal ‘Aziatisch’, ze hebben namelijk ook gewoon sperzieboontjes met aardappelschijfjes uit de oven. Ook hebben ze heel veel Sushi. Alleen jammer dat ik dat niet lekker vind. Maar wij hebben genoeg kunnen eten en het smaakte allemaal erg goed!

Als nagerecht had je vele soorten koek en snoep. Denk aan donuts, brownie of spekkoek. Daarnaast hadden ze natuurlijk ook diverse soorten schepijs. Voor ieder wat wils.

Het drinken kon je dus ook onbeperkt pakken. Op de foto zie je koelkasten vol met frisdrank, water, bier en sapjes. Daarnaast hadden ze ook frisdrank uit de automaat, verse jus, koffie, thee en wijn. Genoeg keuze dus!

Prijs

Door het concept betaal je dus per tijdsbestek. De prijzen variëren dus per half uur en of je doordeweeks gaat of in het weekend. Ik heb een foto toegevoegd waar alle prijzen op te vinden zijn. Omdat wij anderhalf uur gingen eten betaalden wij per persoon €30,-. Je betaalt vooraf dus je hebt achteraf geen verrassingen meer. Omdat ik zelf dus jarig was at ik gratis en betaalden wij met zijn tweeën €30,- in plaats van €60,-. Dus wij hadden voor €30,- in anderhalf uur tijd onbeperkt eten en onbeperkt drinken. Zelf heb ik vier keer wat gedronken, het was namelijk lekker weer!

Wat vond ik ervan?

Zelf vonden wij anderhalf uur net te kort. We waren net voor onze eindtijd klaar met het toetje en hadden nog wel een kop thee gelust. We hadden alleen niet echt zin om weer naar de balie te gaan om te kijken of er een mogelijkheid was dat we langer konden blijven. Dus lieten we het erbij. Het is dus denk ik aftasten hoe lang je nu daadwerkelijk nodig hebt om te eten. Maar gaan we een volgende keer, dan gaan we 2 uur!

Het eten was erg lekker en de sfeer heel goed. Omdat ik gratis was hadden wij het er zeker voor over. Want voor een All inclusive vind ik de prijzen in het weekend en voor een langer tijdsbestek wel erg duur! Maar voor €30,- met zijn tweeën inclusief drinken is natuurlijk niet veel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.