Review Proeflokaal Bregje

Vorige week vrijdag ben ik samen met twee vriendinnen een hapje gaan eten bij Proeflokaal Bregje in Rotterdam. Dit restaurant stond al langer op mijn lijst met restaurants waar ik een keer zou willen eten. Ik heb namelijk van meedere kanten gehoord dat het er én lekker is én heel betaalbaar. Voor nog geen 15 euro een 3-gangenmenu en coctails voor 5 euro? Ik was reuze benieuwd!

Locatie

Proeflokaal Bregje in Rotterdam is gevestigd op de Kop van Zuid. Met het openbaar vervoer ongeveer 10 minuten lopen vanaf metrostation Wilhelminaplein. Wij waren er met de auto heen gegaan en in de buurt was het vanaf 18:00 gratis parkeren, dus dat was niet verkeerd. Ik persoonlijk vond de locatie wat onhandig, het is niet de meest makkelijke locatie om er te komen. Wanneer je  echter aankomt bij Bregje snap je de locatie weer wel. Het is gevestigd aan de haven, wat er altijd toch weer heel sfeervol uit ziet met al die boten. Ik denk dat je in de zomer helemaal een mooi uitzicht hebt! Bregje is trouwens een heel concern en heeft meer dan 20 locaties in Nederland!

Sfeer

De inrichting van Bregje zag er mooi en sfeervol uit. Hoofdzakelijk was alles in de tinten bruin en zwart; hoten vaten, lederlook stoelen, industrieële lampen, houten tafels en leuke muurdecoraties. Nadat wij begeleid werden naar onze tafel, kwam een hele vriendelijke dame zich voorstellen en aangeven dat zij vanavond onze gastvrouw was; dat vond ik echt verrassend.

Menu

Tijd om te gaan bedenken wat wij zouden gaan eten. Er was genoeg keuze voor mij uit de voor- en hoofdgerechten. Voor een van mijn vriendinnen was het wat lastiger. Zij is vegatarisch en daar was voor het hoofdgerecht niet heel veel keuze. Of een Salade geitenkaas of een Kaasfondue met groenten. Mijn keuze was gevallen op de Carpaccio als voorgerecht (oké niet heel verrassend voor mij) en als hoofdgerecht ging ik voor de Varkenshaasspies. Mijn vriendinnen gingen voor de Gegratineerde champignons en de Flammkuchen als voorgerecht en de de Kipsaté en de Kaasfondue als hoofdgerecht.

Wij hebben nog brood met gezouten boter en tapenade vooraf genomen. Het brood was echt heerlijk. Net uit de oven, dus hij was nog goed warm. Enige minpuntje was dat er geen mes bij zat en je dus je eigen bestek moest gebruiken, maar als dat alles is. Ik had er zelf een lekkere witte wijn bij besteld. De wijn werd geserveerd in een glas met het logo van Bregje erop; leuk!

Ik ben echt gek op Carpaccio en heb dit in vele restaurants op. De Carpaccio zelf was heerlijk zacht en erg lekker. Wel had er van mij wat meer rucola op gemogen en wat minder dressing. Maar over het algemeen was het voorgerecht echt top! De Gegratineerde champignons en de Flammkuchen vielen ook goed in de smaak.

Tijd voor het hoofdgerecht. We kregen samen een schaal met Franse frietjes en een salade. De porties van de hoofdgerechten zijn niet heel groot. Opzich is dit niet erg, dan ga je tenminste niet met een hele volle buik naar huis. Waarschijnlijk ook de reden waarom je een extra tussengerecht kan kiezen. Mijn Varkenshaasspies was goed bereid en erg lekker. Zelf ben ik niet zo een grote fan van Stroganoffsaus, maar gelukkig overheersde deze smaak niet. De Kipsaté was ook goed in de smaak gevallen.

Echter waren we niet heel erg tevreden over de Kaasfondue. De Kaasfondue werd in een schaaltje geserveerd en voorgeschoteld met stokbrood en allemaal rauwe groenten. Dit waren onder andere wortels, tomaten en champignons. Wij snapte niet helemaal wat de bedoeling was van de champignons. Je eet toch geen rauwe champignons? De kaas stond niet op vuur, dus het was alleen maar om te dippen. De Kaasfondue was dus een beetje een misser, helaas!
Als nagerecht hadden wij alle drie de New York cheesecake genomen. Deze was echt heerlijk. Met een wat zurige zwarte bessensaus en de cheesecake zelf die heel zacht in je mond een smaakexplosie gaf. 

Echt een aanrader!

Prijs

Wat hebben wij nu voor onze avond betaald? De prijsstelling is inderdaad echt niet duur. In totaal zijn wij voor nog geen 75 euro uit eten geweest met drie personen. Op vrijdag ben je voor een 3-gangen menu €14,50 kwijt per persoon, voor het stokbrood €2,50 en alle coctails zijn €5,00.

Voor deze prijs is het zeker de moeite waard om te gaan eten bij Proeflokaal Bregje! Er hangt een gezellige sfeer met een mooie prijs kwaliteit verhouding. Alle tafels waren eind van de avond bezet, dus dat was ook goed teken. Enige echte minpunt vind ik de keuze voor vegetariëres. Daar hoop ik dat ze in de toekomst meer op inspelen. Hebben jullie hier wel eens gegeten? Zo ja, wat waren jullie ervaringen?

2 reacties

  1. Ik heb met mijn dochter bij Bregje gegeten. Vond het zeer betaalbaar, lekker en een mooie locatie (eerst wel een beetje moeilijk te vinden).
    Als we weer naar Rotterdam komen, komen we daarom ook zeker terug bij Bregje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.