Review Lust

Afgelopen vrijdag ben ik met Wouter gaan eten bij Lust in de Alexanderpolder. Vroeger woonde ik er in de buurt dus aten wij er zo nu en dan. Het was namelijk én lekker en je had niet zo het idee dat je in een ‘vreetschuur’ terrecht kwam. Nu was het bijna een jaar geleden dat ik er was geweest en ik wist dat de inrichting veranderd was. Hoog tijd om er weer eens naar terug te gaan om te kijken hoe ik het nu zou ervaren.

Locatie

Lust heeft meerdere locaties. Ik heb gegeten bij Lust in de Alexanderpolder (Rotterdam). Het is niet een bijzondere locatie met een mooie omgeving, het is namelijk gelegen naast winkelcentrum Lageland met veel appartementen in de buurt. Een van de voordelen van de locatie is wel dat er genoeg parkeerplek is waar je gratis kunt parkeren.

Sfeer

Zoals ik al aangegeven heb is Lust afgelopen jaar venieuwd. De inrichting is helemaal veranderd en ik moet zeggen dat dit zeker mooi is geworden. Op onderstaande foto kan je een beetje een beeld krijgen hoe het er nu uit ziet. Houten tafels en stoelen, mooie banken en krijtborden. Achterin het restaurant had je nog een sier openhaard, deze zag er sfeervol uit, maar hier kon ik  helaas geen foto van maken. Het was er erg sfeervol!

Menu

Je kan bij Lust van de kaart eten of onbeperkt tapas eten. Wij kozen voor het onbeperkt tapas eten. Iedere ronde mocht je een keuze maken uit twee gerechten per persoon. Tijd om de eerste tapas uit te kiezen. Wat ik jammer vond was dat er op de menukaart geen onderscheid gemaakt was tussen categoriën. Het was een lange lijst met gerechten onder elkaar, waardoor het lastig zoeken was welke tapas je wilde. Op de website staat dat de menulijst er nog op komt te staan. Ik hoop dat wanneer ze deze uploaden, ze de menukaarten in het restaurant ook vernieuwen.

Op hun website staat aangegeven dat je van maandag tot en met donderdag onbeperkt tapas kunt eten. Ik had gebeld om te vragen of dit ook op vrijdag mogelijk was. Het was zeker mogelijk, maar door drukte in het weekend was er minder keuze uit tapas en was de prijs iets duurder. Ze gaven dit niet aan in het restaurant zelf en de menulijst die je kreeg miste inderdaad nummers. We hadden nu de keuze uit 42 verschillende soorten tapas. Dit waren er zeker nog genoeg.

De bediening vroeg of we brood vooraf wilde en dit wilde we zeker. We hadden namelijk best wel trek. Het brood was erg lekker, alleen was het best veel. Ik vind het altijd zonde om iets te laten staan, dus hebben we het wel opgegeten met zijn tweeën. Achteraf misschien niet zo slim geweest, want het vulde enorm. Dus had liever gezien dat we met zijn tweeën wat minder hadden gekregen. Ze mogen wel werken aan de klantvriendelijkheid. Degene die ons hielp was namelijk niet heel vrolijk. Soms hielp een ander ons en hij was gelukkig wel opgewekt!

Op onderstaande foto’s laat ik zien welke tapas wij allemaal besteld hebben en vermeld ik wat ik er in het algemeen van vond.
Ronde 1: Nr 5 – Kroketjes spinazie, Nr 20 – Scampi in knoflook, Nr 38 – Wrap pulled chicken, Nr 42 – Carpaccio
Ronde 2: Nr 4 – Geitenkaas met honing/tijm, Nr 27 – Koud gegaarde zalm, Nr 31 – Gebakken ossenhaas, Nr 48 – Supermalse ham
Ronde 3: Nr 9 – Spaanse tortilla, Nr 21 – Wilde gamba, Nr 32 – Malse ribbetjes, Nr 36 – Kip kerrie kokos

Over het algemeen waren de meeste tapas erg lekker. We hadden geen ‘wow’ moment, maar ze waren gewoon lekker. De ossenhaas puntjes waren heerlijk, net als de carpaccio. Ook de kip kerrie kokos was om te smullen en de wraps. Mijn vriend is van de garnalen en de gamba’s en vond deze ook erg lekker. Ook de spinaziekroketjes vielen in de smaak.

Ik weet nog goed dat in het verleden soms meerdere keren de geitenkaas bestelde. Ik was hier zo weg van. Dit keer had ik al moeite met één. Dit kwam omdat de geitenkaas zo dik was, dat het midden nog niet helemaal lekker gesmolten was en het zo machtig was. Voorheen kreeg je een dun stukje wat mega lekker was. Door de hoeveelheid ging het mij dus tegen staan en heb ik er wel moeite mee gehad het op te eten. De malse ham stelde niet zo veel voor. Voor de ‘prijs’ die achter deze tapas staat, Nr 48, verwachtte je heel veel. Dit was helaas niet het geval. De tortilla vond ik ook niet lekker. De smaak ervan stond mij niet aan. De zalm vond ik opzich wel lekker, maar omdat het een sterke smaak had vond ik het teveel. De ribben waren lekker, maar niet bijzonder.

Wij hebben nu natuurlijk, met het brood erbij,  dertien verschillende tapas geproefd. Dit is maar ongeveer een derde van wat je allemaal kunt proeven. Wij weten dus natuurlijk niet hoe de rest allemaal proeft!

Prijs

Van maandag tot en met donderdag betaal je €25,95 per persoon en van vrijdag tot en met zondag €27,95 per pesoon. Ik vind het erg jammer dat de prijzen omhoog zijn gegaan ten opzichte van een jaar geleden. Wij betaalde nu dus de €27,95 per persoon voor het onbeperkt tapas eten. Dit is zonder drinken en zonder nagerecht. Omdat sommige tapas zo erg vulde hebben wij niet veel gegeten en maakt het de tapas best duur vind ik. We hebben ieder 6 tapas gegeten + het brood. Ik had op de webiste gekeken van Lust Hillegersberg en daar betaal je van dinsdag tot en met zondag €23,95 voor het onbeperkt tapas eten. Jammer dat de prijzen hierin verschillen.

Ik was vroeger veel enthousiaster over Lust. Jammer dat na de verbouwing ook de prijzen omhoog zijn gegaan. Je kon goed zien welke tapas er groot waren en welke klein, zodat je snel vol zat. De inrichting is echter heel mooi, het is er sfeervol en gezellig en de tapas zelf zijn over het algemeen erg lekker. Je hoefde gelukkig ook niet heel lang te wachten op een nieuwe ronde tapas. De prijzen vind ik alleen niet in verhouding. Over het algemeen vind ik dat het onbeperkt tapas eten niet helemaal tot zijn recht komt door de prijs en de grootte van de tapas. Heb jij er wel eens gegeten en wat zijn jou ervaringen? Laat het me weten in een reactie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.