Review Flower Burger Rotterdam

Ik heb jullie nog een Review beloofd van Flower Burger Rotterdam. Flower Burger Rotterdam opende op 27 juli 2018 zijn deuren, als eerste Flower Burger concern in Nederland. Flower Burger is van oorsprong Italiaans (Milaan) en heeft al 7 vestigingen in Italië vanaf 2015. Het bijzondere aan Flower Burger is dat alles én zelfgemaakt én veganistisch is. En daarnaast hebben ze ook nog eens gekleurde burgers, hoe leuk! In deze review deel in mijn ervaringen met jullie. Lezen jullie mee?

Locatie

Flower Burger bevindt zich in Rotterdam aan de Hoogstraat op loopafstand van metrostation Blaak. Een ideale locatie als je het mij vraagt. Je bent namelijk zo in de stad om lekker te shoppen, bij Bakers Dough voor een heerlijk desert of om lekker rond te struinen in de Markthal! Zoals ik al zei zitten alle andere locaties van Flower Burger allemaal in Italië. Leuk dus dat wij dit gewoon kunnen proberen in onze eigen land.

Concept

Flower Burger is geen sjiek restaurant, maar is heel hip, vrolijk en kleurrijk (fastfood) keten. Je gaat naar binnen en besteld aan de balie/kassa welke burger je wilt hebben. Je betaald en krijgt een apparaatje mee die gaat knipperen als je bestelling klaar is. Bij Flower Burger is echt alles zelfgemaakt. Alle sausjes, broodjes en burgers. Naast dat alles zelfgemaakt is, is alles ook 100% veganistisch. Zelf ben ik niet veganistisch, maar ik sta altijd open om alles uit te proberen.

Sfeer

Als je om je heen kijkt valt je de sfeer heel goed op. Hip, vrolijk en kleurrijk. Alles is er lekker gekleurd met een lichte kleur roze, geel, oranje of blauw. Echt het hele restaurant is gekleurd van stoelen tot tafels, de lampen, de muren. Ook staan er overal op de muren leuke bijpassende teksten afgebeeld. Je wordt er gewoon vrolijk van als je binnen komt!

Menu

Het hele menu is op de muur achter de kassa tekstueel afgebeeld. Helaas zonder afbeeldingen, dus je moet je eigen fanatsie gebruiken. Ze hebben in totaal 6 verschillende burgers. Het speciale is, dat naast het veganistische concept, de burgers gekleurd zijn. Naast burgers met ‘normale’ broodjes, hebben ze ook gele, roze of zwarte broodjes! Om de broodjes een kleur te laten krijgen gebruiken ze natuurlijke kleurstoffen; Kurkuma (gele kleur), plantaardige koolstof (zwarte kleur) en kersenextract (roze kleur).

Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende sausjes. Ze hebben geen patat, maar aardappelpartjes. Je kan kiezen tussen de ‘Savorie Potatoes’ (apart bakje met saus) of de ‘Patatas Bravas’ (Flower Mayo en Barbeque saus over de aardappels heen). Daarnaast hebben ze nog enkele extra te kiezen ingediënten, zoals champignons of vega kaas.

Ik was samen met een vriendin uiteten en wij kozen voor de Flower Burger en de Classic Chickpea. Daarnaast koos mijn vriendin de Savorie Potatoes en ikzelf had de Patatas Bravas genomen (ik wist niet wat dit was), maar was achteraf niet zo een fan van al die saus over mijn aardappels heen. Ook kozen wij voor de Flower Mayo. Deze saus lijkt het meest op de gewone mayonaise, alleen dan vega. Beide burgers waren echt ontzettend lekker. Echt een verrassende smaak. Ik had echt totaal geen idee wat ik moest verwachten. Helaas was mijn burger niet gekleurd. Deze burger stond beschreven als de multicereal bun, dit betekend dus een gewone burger haha! maar ik heb wel de zwarte burger geproefd. Het was meer een gek idee om een zwarte burger te eten, dan dat de smaak anders was. Een kennis van mij is onlangs ook geweest en heeft de roze burger geproefd. Deze is wat zoetig van smaak, maar ook deze burger was goed in de smaak gevallen, deze foto heb ik (met toestemming) ook toegevoegd.

Wij hebben ervoor gekozen geen desert te eten hier, omdat hier niet veel keuze in was. Maar aangezien wij toch in de stad waren zijn wij lekker naar Belicio Cheatday gegaan in de Koopgoot om Cookie Dough te eten. Je zal wel denken, Baker’s Dough zit om de hoek. Ja da klopt, maar deze is helaas gesloten op maandagavond!

Prijs

Alle prijzen staan op de menukaart (de muur achter de kassa) vermeld.  De burgers zelf variëren tussen de €7,00 en €9,50. Ik was in totaal €12,60 kwijt. Voor drinken, een burger en aardappelpartjes. Hier zit 10% korting bij in, omdat ik een menu koos. Deze kortingen staan ook afgebeeld naast de menukaart.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het echt ontzettend leuk om hier eens een keer heen te gaan. Ik hou gewoon ontzettend veel van nieuwe dingen uitproberen en om dan een gekleurde veganistische burger te eten? Ja dat is zeker nieuw. De inrichting en het concept is erg leuk en de burgers waren zeker lekker. Flower Burger wil ‘Happy Feeling’ uitsralen en dit is ze zeker gelukt. Ik ga zeker nog eens terug om andere kleuren uit te proberen! Geel of roze bijvoorbeeld.. In Italië hebben ze nu zelfs een blauwe limited editian’Ocean Burger’. Je zou er zo voor naar Italië gaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.