Review Burgers & Pancakes

Ongeveer twee weken geleden ben ik samen met wat oud collega’s gaan eten bij Burgers & Pancakes in IJsselstein. Ik was hier nog niet eerder geweest en had er ook niet eerder van gehoord moet ik zeggen. Burgers & Pancakes is vorig jaar april geopend, dus ze bestaan ook nog geen jaar. Ik vertel jullie wat mijn ervaring was met dit restaurant!

Locatie

Wat ik zo leuk vond aan de locatie is dat Burgers & Pancakes gevestigd is in het oude centrum van IJsselstein. Dit vind ik dan ook wel echt heel sfeervol, want deze oude straatjes zijn echt heel mooi! Ik ben er met de auto naartoe gegaan. Je kan bijvoorbeeld parkeren bij het busstation (Podiumweg) van IJsselstein, hier is een parkeerterren waarbij je vanaf 18:00 gratis kan parkeren; scheelt toch weer! Het is dan nog een kleine tien minuten lopen door het oude centrum, wat ik erg leuk vind!

Sfeer

Het is tegenwoordig helemaal hip & happening. Kleine sfeervolle restaurants met een industrieële look. Houten stoelen, zwarte tafels en grote ‘ouderwetse’ fabriekslampen. Hier en daar wat kussentjes en in het midden een bar. Het is niet heel erg groot, maar dat hoeft ook helemaal niet. Wat ze zelfs hebben is een speelhoek voor de kinderen met onder andere een ‘mini’ bioscoop, tafelvoetbal en knutselgerei, niet dat ik daar gebruik van hoef te maken, maar ik snap dat dit soms wel erg handig kan zijn voor ouders. Eind van de avond waren alle tafels wel bezet.

Menu

De naam Burgers & Pancakes zegt het eigenlijk al. Je kan hier allemaal verschillende burgers en pannenkoeken eten. Naast de menukaart hebben ze ook nog een krijtbord hangen aan de muur. Hier staan eigenlijk extra voor- hoofd- en nagerechten op om uit te proberen. Zo tast het restaurant een beetje af welke gerechten lekker lopen en welke niet, om eventueel om de menukaart te zetten. Hier stond bijvoorbeeld carpaccio, spareribs en kipsaté op.

Wij hebben zelf geen voorgerecht genomen. Ze hebben hier niet heel veel keuze in, maar je zou toch kunnen kiezen voor soep, carpaccio of een knabbelplank. Ik was er al snel uit dat ik wel trek had in een burger. Maar welke kies je dan? Met keuze uit veertien burgers heb ik gekozen voor de Capreseburger. Een runderburger met een tomatensalsa van pommedori en rode uit, buffelmozarella, little gem met een pestomayonaise. Little gem heet ook wel Baby Romaine en is eigenlijk een soort kleine krop sla met kleine gekrulde blaadjes.

We hebben erg lang moeten wachten op onze burgers, dit was meer dan een uur na het opnemen van onze bestelling. Meerdere keren kregen we te horen dat het nog tien minuten ging duren, maar helaas konden ze dit steeds niet waarmaken. Er was blijkbaar door de drukte iets fout gegaan in de keuken. We begonnen al aardig trek te krijgen en toen onze burgers er eindelijk waren kwam het personeel zich verontschuldigen en zei dat wij de nagerechten van het huis kregen én dat wij mochten kiezen om deze avond nog een rondje drinken van het huis te krijgen óf bij het volgende bezoek. Dit vond ik echt heel erg netjes en een hele goede service.

De burgers waren echt ontzettend lekker en heb er echt van genoten. De broodjes waren heerlijk vers, deze worden door een bakker in IJsselstein iedere dag vers gebakken, en dat kon je ook echt proeven. Een frisse salade erbij met stukjes fruit erin en de patat die je erbij kreeg was ook goed en lekker krokant. Een extra twist vond ik het zout/de kruiden die over de patat heen gingen. Ik kon hier namelijk iets van paprikapoeder in proeven, lekker! Ook voor de vegetariëres was er een groenteburger te krijgen.

Als nagerecht nam ik de cheesecake. Deze stond niet op de kaart, maar op het krijtbord. Hier ben ik gewoon ontzettend fan van. De cheesecake werd geserveerd met ijs, slagroom en fruit. Deze viel mij ook erg in de smaak.

Prijs

Mijn burger kostte €17,50. Ik moet zeggen dat ik dan wel een van de ‘duurdere’ burgers had. Volgens mij variërde de prijs voor een burger tussen de €13,50 en €18,75.  De gemiddelde prijs voor een pannenkoek ligt wat lager. Een naturel pannenkoek kost  €7,25. Wil je een pannenkoek met alles erop en eraan, dan betaal je €14,75. Bijvoorbeeld een Mexicaanse Pannenkoek (met een mix van rundergehakt, diverse bonen, mais, belegen kaas, nacho’s, guacamole en ijsbergsla). De nagerechten hebben wij natuurlijk niet hoeven te betalen, maar mijn cheesecake kostte €7,25.

Ben je gezellig een middag in IJsselstein aan het winkelen door de oude straatjes van het centrum en heb je trek in lekker eten? Ga dan na het winkelen zeker naar Burgers & Pancakes. Er hangt een gezellige sfeer en het eten is erg lekker. Je kan er terecht voor burgers, pannnenkoeken en vleesgerechten. Ook kan je er terecht om te lunchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.