Nieuw jaar, nieuwe doelen

Stiekem heb ik hier en daar door laten schemeren dat ik een andere weg ingeslagen ben. Hier bedoel ik dus mee dat ik ben begonnen met bloggen! Je zal wel denken, Deborah, bloggen, heb ik wat gemist? Om deze vraag te beantwoorden neem ik jullie in deze blog mee in mijn verhaal en leg ik uit waarom ik hier mee begonnen ben.

Even vanaf het begin

Eind vorig jaar zat ik een beetje in een dip. Een nieuw jaar breekt aan, tijd voor nieuwe kansen of doelen? Je zou zeggen van wel, maar wat ga ik in 2018 allemaal doen? Welke kansen geeft 2018 mij of welke doelen heb ik dan? Ik bleef mijzelf allemaal vragen stellen. Wat alleen jammer was is dat ik er geen antwoord op kon geven. Ik kon gewoon niet bedenken wat ik in 2018 wilde gaan doen of waar ik naar uit kon kijken. Ik hoorde om mij heen mensen zeggen dat het ‘hun’ jaar gaat worden. Ze gaan samenwonen, een huis kopen, trouwen of die ontzettend gave bucketlist reis maken. Gaaf toch, dat zij daar dit jaar naar uit kunnen kijken. En ik dan? Wat ga ik in 2018 doen? Ik woon al samen, woon in een ontzettend mooi huis en heb eind vorig jaar al die hele gave reis gemaakt. Ik vond het alleen zo erg dat ik nergens naar uit kon kijken dit jaar. Ik ben namelijk echt iemand die ergens naar toe leeft. Daarna besefte ik mij dat het nergens op slaat dat ik mij zo voelde, want ja, je kan niet verwachten dat je ieder jaar iets ‘groots’ gaat doen. Je doet namelijk al zoveel leuke andere dingen in een jaar. Kijk eens verder dan dit, heb ik tegen mijzelf gezegd. Wat maakt jou gelukkig? Waarom ga je dit jaar dan niet de dingen doen die je ‘altijd’ al had willen doen? Ik heb dus mijn gedachten omgegooid.

En wat bedoel ik dan met omgooien? Ik heb besloten om meer te gaan genieten van de ‘kleine’ dingen in het leven. Ja dit klinkt misschien als een cliché, maar ik vond het een mooi uitgangspunt. Op deze manier kon ik allemaal doelen bedenken voor 2018, waar ik nu naar uitkijk om mee aan de slag te gaan, te ontdekken, te ondernemen of waar ik gelukkig van word.

Bucketlist

Hoe heb ik dit dan aangepakt? Ik heb voor mijzelf een bucketlist gemaakt. Mijn bucketlist voor 2018. Ik heb mijzelf tien doelen gesteld die ik eind van het jaar wil behalen of in ieder geval een heel eind mee wil komen. Dit zijn de volgende doelen:

Het zijn heel diverse doelen. Een aantal nieuwe doelen en ondernemingen, doelen die er eigenlijk al langer zijn maar waarvan ik nooit bedacht heb deze dit jaar te gaan doen en doelen die ik uitgesteld heb, maar wat echt moet gebeuren.

Bloggen

Maar hoe ben ik dan nu op het idee gekomen om te gaan bloggen? Dit staat niet in je bucketlist. Ik heb nooit online geblogt, maar ik schrijf al voor een langere tijd alles van mij af. Als ik ergens mee zit gooi ik mijn computer open en ga ik schrijven. Verder ben ik altijd al gek geweest op het maken van lijstjes, foto’s, plannen en hou ik van reizen, eten, interieur en noem het maar op! Hier zou ik graag over willen schrijven. Ik vind het namelijk zelf erg leuk om de verhalen van anderen te lezen. Maar weet je wat nu echt de doorslag gaf? Een van de punten op mijn bucketlist is het kopen van een planner.  Dit heb ik begin van het jaar gelijk gedaan en toen heb ik de Purpuz planner aangeschaft. Doordat ik deze planner ben gaan gebruiken kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik het behalen van mijn doelen, mijn avonturen of mijn aankopen ook met anderen wilde delen. Dit gevoel heb ik al wel eerder gehad, maar dit heb ik alleen nooit gedurft. Nu ik alleen zo stil heb gestaan bij het maken van nieuwe doelen en het meer genieten in het leven, dacht ik ‘nu’ is het moment!

Wat vinden jullie van de nieuwe weg die ik ingeslagen ben? Laat het me weten in een reactie.

 

 

10 reacties

 1. Sarah Knuistingh Neven

  Super gaaf dat je dit doet! Je manier van schrijven is heel relaxt. En de doelen ga je zeker halen, en van de kleine dingen genieten is niet cliché hoor! Dat is juist heel knap als je dat kan! Ga zo door, ben benieuwd naar je volgende verhalen

 2. Ik wens je succes! Je bent een hele lieve ,zorgzame, spontane ,sportieve en ondernemende dame. En hebt heel veel in je mars.
  Samen met je maatje wens ik je een super toffe ontdekkingsreis, met alle te behalen doelen en op het eind een Home Sweet Home op jullie eigen stekkie.
  Go for it!!

 3. Leuk en helder geschreven , ga zo door

 4. Wil je hulp, advies, tips, coaching of ervaring opdoen met punt 9? Dan hoop ik dat je me weet te vinden :-*

  Enne… mooie, spannende en grootse dingen hoef je niet na te jagen. Ze komen vanzelf op je pad als je je er open voor stelt.

 5. Jeroen Van Loon

  Leuk initiatief! En toffe doel. Het moet niet altijd spectaculair zijn om er jou/jullie jaar van te maken. Aan puntje 8 willen wij wel helpen . In elk geval heel veel succes!

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.